Joan Ollé, president de l’AIC, opina sobre el creixement de les agències immobiliàries

Data: 
dimecres, 16 gener, 2019 - 16:45

“Quan les vendes tornin a baixar, dues de cada tres agències tancaran”. Aquesta és una de les opinions que el president de l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya, Joan Ollé, ha compartit en un article publicat a El Periódico de Catalunya el passat 14 de gener, sobre el creixement exponencial que han tingut les agències immobiliàries en els últims anys.

Ollé afirma que les xifres actuals d’augment de les agències s’acosten molt a les de 2007, quan va esclatar la bombolla immobiliària, tot i que llavors, com que el Govern de la Generalitat no havia impulsat el registre obligatori de l’activitat, no hi ha dades fefaents d’aquella etapa.

Sobre aquest ràpid creixement el president de l’AIC considera que quan les xifres de venda disminueixin també ho farà el número d’operadors. Així mateix, Ollé assegura que amb tot això hi ha, a més a més, un risc afegit perquè “gairebé hi ha més venedors que pisos per vendre”.

Actualment, el mercat immobiliari està creixent exponencialment, sobretot a ciutats com Barcelona, la ciutat espanyola on més han augmentat els preus dels habitatges en els últims anys i on estan apareixent cada vegada més agències immobiliàries. Segons dades del registre de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Barcelona acull actualment 2.115 agents, una xifra que gairebé quadruplica la de 2010.

Més informació aquí